Hakkımda

Fotoğrafım
Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi bir de yazı yazmayı seviyorum... Deniz ve Can'ın tam zamanlı annesi olarak bebek ve çocuk gelişimi, ekonomik alışveriş tüyoları, kaliteli bebek kıyafetleri gibi çocuklu yaşama dair ne varsa okuyup, araştırıyor, bunları diğer anne adaylarıyla paylaşmayı seviyorum. Kurumsal hayatı geride bırakılmış eski bir Kurumsal Iletişim Müdürü ve editör olarak bu alandaki deneyimlerimi pbailetisim isimli bloğumda, bebek için alışveriş yaparken iyi bir rehber gibi kullanabileceğiniz denenmiş ürün yorumlarını bebek için alışveriş isimli bloğumda bulabilirsiniz...

2 Eylül 2010 Perşembe

Makale Nasıl Yazılır, Makale Yazmanın Püf Noktaları, Makale Yazacaklar İçin İpuçları

Article Marketing sistemi ile pazarlama yapmak için önce makale yazımında dikkat etmeniz gerekenleri belirlemeli, makale yazmadan evvel; internet kullanıcılarının ihtiyaçlarını analiz etmelisiniz. Article Marketing, dünyada oldukça yaygın olarak tercih edilen bir pazarlama biçimidir. Ülkemizde de yeni yeni article marketing sisteminin önemi kavranmakta olup, işin sırrı internet kullanıcılarının ihtiyaçlarını anlamaktan geçer. İnsanların ihtiyaçlarını doğru belirler ve yazınızı bu ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlarsanız insanlar büyük bir dikkatle yazınızı takip edecek ve önerilerinize kulak verecektir.

Bilgi çağında yaşıyoruz. Hepimizin aklında şu var:

“ihtiyacım olan bilgiye internetten ulaşabilirim”

Bu düşünceyle internete girerek arama yapmaya başlarız. Ne muhteşem bir şeydir ki, ne arandığını, nasıl arandığını önceden bilebilme şansına sahibiz. Dolayısıyla insanların ne tür bilgilere ihtiyacı olduğunu önceden anlayabilir, makale stratejimizi bu yönde kurgulayabiliriz. İçeriği oluştururken de ne kadar samimi ve dürüst olursak okuyucularımıza o kadar güven verebiliriz.

- İnternette bilgi araştırırken arama motorlarını (google, msn, yahoo,..) kullanırız. Arama yaparken kullandığımız kelimelere “keywords (anahtar kelimeler)” denir.

Adımlar:

1. Konuyu Belirle
2. Keywords analizi (kelime gruplarının belirlenmesi)
3. Temayı oluştur (Kelime gruplarıyla Spesifik Temayı oluştur) - Örnek: “kredi” kavramı çok geneldir. “konut kredisi” daha spesifik bir kavramdır.
4. Kullanıcının ihtiyacını anlamaya çalış
5. Yazı başlığını bu bilgilere göre oluştur
6. Yazı içeriğini soruya cevap verir şekilde oluştur

ÖRNEK ÇALIŞMA

1. Konu Belirlenmesi: Hediyelik eşyalar konusuyla ilgili bir web sitemiz var diyelim. Konumuz “hediyelik eşyalar”

2. Keywords Analizi: Google Anahtar Kelime Aracı na “Hediye” kelimesini yazarak bu konuda nasıl aramalar yapıldığına bakalım. En çok aranan 5 kelime grubunu belirleyelim.

* sevgiliye hediye
* ilginç hediyeler
* en güzel hediye
* hediye seçenekleri
* kişiye özel hediye

Şu tahminde bulunabiliriz: Kişi “sevgilisine ilginç, kendisini özel hissettirecek en güzel hediyeyi” bulmaya çalışıyor. İnsanlar hediye seçerken karar vermekte zorlanırlar. Dolayısıyla Makale başlığı şu şekilde olabilir;

Sevgilinize İlginç ve Özel Bir Hediye Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sevgilisine hediye arayanlar için bir makale başlığı oluşturduk. Çünkü spesifik olmasını istedik. Hediye arayan başkaları da var.

Doğum günü hediyesi

Yıldönümü hediyesi

Anneler günü için hediye

Babalar günü için hediye

………vb.

Dolayısıyla konumuzun alt başlıkları çok. Bu örnek çalışma adımlarını uygulayarak alt konu başlıkları için de birçok makale hazırlayabiliriz. Yazınızı makale başlığınıza cevap verecek şekilde hazırlamayı unutmayın!..

Konunuzla ilgili internette dolaşan kullanıcıların size ulaşmasını istiyorsanız;

1. Makalenizi rastgele değil, ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlayın
2. Yazınızda samimi ve dürüst olun. Bilgilendirici ve okuyana yardımcı olsun
3. Web sitenizin linklerini makalenizin son paragrafında kullanmaya dikkat edin
4. Kurduğunuz cümle içerisinde web sitenizi en iyi tanımlayan kelimeyi (veya kelime grubunu) seçerek o kelime üzerinden link verin.

Article Marketing ile ilgili daha fazla yazıya ulaşmak ve internette bulunabilir olmak istiyorsanız siz de Makale Marketi sitesini ziyaret edin.

Gökhan Özbal
07.10.2009
www.makalemarketi.com

1 yorum:

  1. Paylasiminiz icin cok tesekurler,benim icin bilgilendirici bir makale oldu.

    www.seyhatlerim-anilarim.blogspot.com

    YanıtlaSil