Hakkımda

Fotoğrafım
Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi bir de yazı yazmayı seviyorum... Deniz ve Can'ın tam zamanlı annesi olarak bebek ve çocuk gelişimi, ekonomik alışveriş tüyoları, kaliteli bebek kıyafetleri gibi çocuklu yaşama dair ne varsa okuyup, araştırıyor, bunları diğer anne adaylarıyla paylaşmayı seviyorum. Kurumsal hayatı geride bırakılmış eski bir Kurumsal Iletişim Müdürü ve editör olarak bu alandaki deneyimlerimi pbailetisim isimli bloğumda, bebek için alışveriş yaparken iyi bir rehber gibi kullanabileceğiniz denenmiş ürün yorumlarını bebek için alışveriş isimli bloğumda bulabilirsiniz...

29 Ağustos 2010 Pazar

Article Marketing İle Basın Bülteni Arasındaki Farklar...

Halkla İlişkiler dünyasında basın bülteni önemli bir yer taşır. Kurumun göz önünde olması, markaların konuşulur olması önemlidir. İnternet kullanımının artmasıyla birlikte basın bültenleri online dünyada da kendilerine yer bulmuştur. Ancak söz konusu internet olduğunda basın bülteninden daha etkili bir yöntem karşımıza çıkar: "Article Marketing"

Article Marketing Nedir?
Kişi ve kurumların faaliyet alanlarına giren konularda kısa ve bilgilendirici makaleler yoluyla yaptıkları pazarlama biçimine "Article Marketing" denir. Okuyucuya fayda sağladığı için yayıncılık değeri olan bu tür makalelerin internet üzerinde çeşitli mecralarda yer almasına imkan verilir. Böylece yazar birçok kaynaktan potansiyel müşterilerine ulaşmış olacaktır.

Bu tip makalelerin her birinin sonunda yazarın kendi işine bağlantılar veren künye bileşeni (Resource Box) bulunur. Bu bölümde yazar kendi işine ait iletişim bilgilerine veya web sitesine yer vererek reklamını yapar. Bu şekilde birçok kaynakta yayınlanan makaleler aracılığıyla işletmenin pazarlama gücünü de arttırmış olur.

Özetlemek gerekirse yazarın yazdığı makale "Ne Verdiği",
Künye bileşeni ise "Ne Aldığı" dır.

Article Marketing ve Basın Bülteni Arasındaki Fark Nedir?

Basın Bültenleri;

* Firma, firmanın faaliyetleri veya ürün hakkındadır.
* Haber niteliği taşır.


Örnek Basın Bülteni Başlığı:
- ABC Turizm 16. Şubesini Paris'te Açtı -
Bu basın bülteni 16. şubesini Paris'te açan ABC Turizm firması hakkında olacaktır.

Article Marketing Makaleleri;

* Firma ve ürün tanıtımlarına yer verilmez.
* Belirli bir konuda bilgilendiricidir. Tavsiye ve öneri niteliği taşır.


Örnek Makale Başlığı
- Paris'te Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler -
Bu makale Paris'e gidecek olanları hedefler. Görülmesi gereken yerler hakkında tavsiyeler içerecektir.

SONUÇ OLARAK: ABC Turizm yazdığı bu makalenin künyesinde turlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen okuyucularını kendi ofisine veya web sitesine yönlendirecektir.

Article Marketing İnternette Pazarlama Söz Konusu Olduğunda Basın Bültenlerinden Daha Etkilidir

İnternet üzerinde kullanıcıların %90'ı arama motorlarından bilgiye ulaşırlar. Yukarıdaki örneği göz önüne alacak olursak; hiç kimse ABC Turizm Firmasının şubesini nerede açtığını merak ederek araştırma yapmaz. Ama Paris'e gidecek olanlar "Paris'te görülecek yerler" temalı araştırmalar yapar. Bu noktada hazırlanan makale potansiyel müşteri çekecektir. Makalenin künyesi ise yazarın iş koluna bağlantılar içereceğinden işlemenin pazarlama gücü artmış olur.

Dolayısıyla kendi işinizi desteklemek üzere basın bülteni yerine bilgilendirici makaleler yoluyla pazarlama yapmak internet üzerinde daha akılcı ve etkili bir yoldur. Article Marketing ile ilgili daha fazla makaleye ulaşmak için lütfen tıklayın.

Gökhan Özbal
26.05.2010
www.makalemarketi.com

Yazar Hakkında: Gökhan Özbal, Türkiye'de uygulanmış ilk Article Marketing Projesi olan "Makale Marketi"nde Editör ve Arama Motoru Optimizatörü olarak çalışmaktadır. Eğer siz de işiniz ile alakalı potansiyel hedeflerinize ulaşmak ve web sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız Makale Marketi Sistemi'ne Şimdi Kaydolun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder