Hakkımda

Fotoğrafım
Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi bir de yazı yazmayı seviyorum... Deniz ve Can'ın tam zamanlı annesi olarak bebek ve çocuk gelişimi, ekonomik alışveriş tüyoları, kaliteli bebek kıyafetleri gibi çocuklu yaşama dair ne varsa okuyup, araştırıyor, bunları diğer anne adaylarıyla paylaşmayı seviyorum. Kurumsal hayatı geride bırakılmış eski bir Kurumsal Iletişim Müdürü ve editör olarak bu alandaki deneyimlerimi pbailetisim isimli bloğumda, bebek için alışveriş yaparken iyi bir rehber gibi kullanabileceğiniz denenmiş ürün yorumlarını bebek için alışveriş isimli bloğumda bulabilirsiniz...

23 Şubat 2011 Çarşamba

Article Marketing Nedir? Article Marketing Nasıl Yapılır?

Article Marketing pazarlama araçlarından bir tanesidir. Kelimenin tam anlamıyla Article Marketing Türkçeye çevrildiğinde “makale pazarlama” diye bir terim ortaya çıkmaktadır ki Article Marketing makalenizin pazarlanması demek değil, makale yazarak pazarlama gücünün arttırılması demektir. Bu nedenle de ülkemizde henüz yeni yeni kullanılmaya başlanan bu kavramın etkisini ve işlevini kaybetmesinden dolayı Article Marketing’i orijinal adıyla kullanmak daha doğru olacaktır.

Article Marketing Nedir?

Article Marketing, uzmanı olduğunuz alan, iş kolu, görev, birikim ve bilginize ilişkin hazırladığınız makaleler aracılığı ile pazarlama gücünüzü arttırmaya yönelik uygulamalar bütününe denir.

Article Marketing pazarlamasını yapmakta olduğunuz marka, kurum ya da kişilerin doğrudan hedef kitlesiyle buluşmasına olanak tanır.

Article Marketing’in temelinde bilgi aktarımı vardır. Geleneksel pazarlama araçlarından farklı olarak ürün ya da hizmet tanıtımı yerine o ürün ya da hizmetin gerekliliği, faydaları gibi konu başlıkları geçerlidir. Dolayısıyla hedef kitle açısından bakıldığında reklam yerine belirli bir sorunun çözümüne yönelik bilgilendirici ve faydalı makaleler çok daha gereklidir.

Örneğin:
Bebek yatağı seçecek bir anne için yatağın markasından çok yatağın fonksiyonları dolayısıyla da yatağı seçerken nelere dikkat etmesi gerektiği sorusunun yanıtı önem taşır. Bu arayış içindeki anneyi yani doğrudan hedef kitleyi yakalamak için konunun uzmanı olarak yatak satan, üreten firmaların ve firma yetkililerinin bilgi aktarımı etkilidir ve tercih noktasını belirler. En iyi yatak bizimki demek yeterli değildir. Burada bebeğin uyku kalitesini, bebeğin fizyolojik ve bedensel sağlığı üzerinde yatak seçiminin önemini konu alan makalelerle hedef kitle yani doğrudan alıcı nezdinde güven duygusunun sağlanması esastır. Geleneksel pazarlama araçlarından farklı olarak Article Marketing sisteminin temelinde empati vardır ve bu empati ile iletişim kurgulanır.

Article Marketing Pazarlama Yöntemi İçinde Makale Yazmak Size ve İşinize Nasıl Katkı Sağlar?

Article Marketing etkili bir pazarlama yöntemidir. Hizmet alanınız ile ilgili kaleme aldığınız makaleler aracılığı ile hedef kitlenizle doğrudan buluşmanızı sağlayan Article Marketing sistemi sizi rakipleriniz arasında öncelikli konuma getirir.

Article Marketing yaparken yazdığınız makalelerde içerik itibariyle zengin ve değerli bilgiler aktarmaya dikkat etmelisiniz. Bu şekilde firmanızın, ürün ya da hizmet alanınızın var olduğu sektör içinde var olan pazar değerinizi arttırır, prestij ve saygınlık kazanırsınız.

Article Marketing, uzmanlık alanınıza ilişkin bilgi birikiminizi aktarmanın yoludur. Satış ya da pazarlamasını yaptığınız ürün ve/veya hizmete ilişkin sahip olduğunuz donanımı hedef kitlenize gösterebileceğiniz bir platformdur. Article Marketing sizin ya da markanızın tercih edilme nedenidir.

Neden mi?
Günümüzde aynı alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların söylemlerine, reklam kampanyalarına bakıldığında aynı gelenekselleşmiş kelimelerle pazarlamanın gerçekleştiğini görürüz. Her marka kendi alanının en iyisi olduğunu, her tasarım rakiplerinden farklı olduğunun altını çizer. Ancak satın alma dinamiklerinin değişiklik gösterdiği bir çağda yaşıyoruz. İnternet teknolojilerinin gelişimi bilgiye olan merakı arttırırken tercih noktalarında bilgi alışverişi de önem kazanmakta. Forumlara ve buna benzer alanlara baktığımızda insanların satın almadan evvel, satın almayı planladıkları ürün ile ilgili derin bir araştırma yaptıklarını görüyoruz. Bu konuda aynı ürünü kullanmış insanların fikirlerine ihtiyaç duyulmasının nedeni ürün ile ilgili cilalı reklam kampanyaları dışında fazla bir bilginin tüketiciye aktarılmamasından kaynaklanıyor. Oysaki bu noktada görüşlerden çok ihtiyaçların ve ihtiyaçlara cevap verilmesinin önemi büyük. Tıpkı yukarıda aktardığım örnekte olduğu gibi, bebek yatağı arayan anne yatak tercihini belirlemesine yardımcı bilgiyi bulamadıkça daha önceden ürünü satın almış kişilerin görüşlerini araştırmaya başlayacaktır.

Markanızın faaliyet alanını, artı ve eksilerini, tasarladığınız yeni ürünün tasarlanma nedenini sizden iyi kimse bilemez. Sektörünüz içinde gördüğünüz eksikliklerden yola çıkarak yarattığınız ürünü klişe kelimelerle pazarlamaya çalışmak sadece var olan ezberi tekrar etmek anlamına gelir. Tam da bu süreçte ürününüzü satın alarak kullanmaya başlayan kişiler sizin yerinize ürün ile ilgili olumlu/olumsuz konuşmaya başlamışlardır bile… Bin bir emekle yarattığınız ürününüz (eğer olumlu konuşuluyorsa ne ala) farklı yaşam standartlarına ve ihtiyaçlara sahip kişilerce tek tip prototip değerlendirmesi içinde yer alan öneri ve fikirleri ile satış kampanyalarınıza köstek olmaktadırlar.

Article Marketing sistemi ile pazarlama yapılması işte bu noktada da önem taşıyor. Ürün ve hizmetlerin konunun uzmanınca anlatılması, hedef kitle ve kullanım özelliklerine göre hedef profilinin belirlenmesi ve bilgiye dayalı samimi bir iletişimin kurgulanması…

Article Marketing Pazarlama Yöntemi Hangi Platformlarda Yapılabilir?

Article Marketing sistemi ile gerçekleştireceğiniz pazarlama stratejinizde önemli olan hazırladığınız makaleleri doğru bir platformda yayınlamak ve makalenizin alt kısmında yer alan künye bölümüne önem vermeniz gerekir. Ürün ya da hizmet alanınıza ilişkin gerekli bilgileri aktardıktan sonra mesleki birikim ve başarılarınızı aktardığınız künyenizi oluşturmalı ve gerekli linkleri ekleyerek bulunabilir olmayı hedeflemelisiniz.

Article Marketing’in Türkiyedeki ilk uygulayıcısı olan MakaleMarketi.com’a üye olarak nasıl künye oluşturulacağı hakkında bilgi sahibi olabilir, siz de makalelerinizi MakaleMarketi.com’da yayınlayabilirsiniz.

Article Marketing ile ilgili daha fazla makaleye ulaşmak için lütfen tıklayın

P. Bahar Özbal
19.02.2011
www.makalemarketi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder